Silicon Storks wint opnieuw

 In Storks in de media, Topsport

Silicon Storks won bij de start van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse slechts twee van zijn eerste zestien wedstrijden en stond na vier minpunten lang troosteloos onderaan in de hoofdklasse. Inmiddels heeft de Haagse ploeg de weg omhoog gevonden. In de laatste negen wedstrijden werd nog maar vier keer verloren. Vanavond nam de ploeg van hoofdcoach Eugene Henson met winst tegen Quick Amersfoort afstand van de laatste plaats.

Terwijl Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in het Tsjechische Ostrava strijden om de Europese clubtitel, zijn de overige zes ploegen uit de hoofdklasse begonnen aan de negende speelronde. Behalve Silicon Storks wonnen ook HCAW en Twins Oosterhout hun wedstrijden. De nummers drie en vier uit het klassement hielden daarmee aansluiting bij de koplopers.

Silicon Storks – Quick Amersfoort

Silicon Storks kwam vanavond in zijn wedstrijd tegen Quick Amersfoort al in de eerste inning op 3-0, een voorsprong die stand hield tot aan de zesde inning. Door onder meer een homerun van Taylor Clemensia draaide Quick Amersfoort in drie slagbeurten tijd zijn 3-0 achterstand om in een 5-7 voorsprong.

In zijn negende en laatste slagbeurt trok Storks echter alsnog de winst naar zich toe. Een tweehonkslag van Brendly Martina en een hit van Shealdon Jamanika verkleinden het verschil tot 6-7, waarna Jamanika de gelijkmaker kon scoren na een hit van Kevin van Veen en een tweehonkslag van Ibrahin Redan. Met volle honken kwam Maverich Lourens op de heuvel. Hij zag één van zijn pitches langs catcher Rowan van Hoek schieten, waarop Van Veen het winnende punt kon scoren.

Quick Amersfoort gebruikte dit duel zeven pitchers, waaronder vier nieuwe. Giovanni Tensen maakte voor het eerst sinds 2017 zijn rentree in de hoofdklasse. Aferney Hoeve, de Duitser Tom Adler en de Zweed Oskar Syrén debuteerden. De Curaçaose pitcher Hoeve speelde in 2014 mee met het Koninkrijksteam tijdens het U21 wereldkampioenschap. Oskar Syrén is de broer van Quick Amersfoort-pitcher Jakob Syrén. Tensen en Adler speelden dit seizoen samen bij het Duitse Solingen Alligators.

  • Silicon Storks – Quick Amersfoort: 8-7 | boxscore

Recent Posts

Start typing and press Enter to search