STORKS GEDRAGSREGELS

Storks hanteert de gedragscodes voor sporters en trainers/coaches van de KNBSB. Zie ook de toelichting Grensoverschrijdend gedrag en Vertrouwens(contact)persoon.

 

Trots
Wees trots op de clubkleuren en het tenue. We hebben een succesvolle historie en houden daarmee de eer van Storks hoog.

Teamgeest
Blijf altijd positief en toon teamgeest. Samen winnen is leuk, verliezen doe je samen met je team.

Respect
Respecteer je coach, trainer, tegenstander en de scheidsrechter. Maak geen aanmerkingen op de begeleiding en/of scheidsrechters.
Maar ook hebben wij respect naar iedereen ongeacht hun geloof, geaardheid of tekortkomingen.
Probeer altijd het goede voorbeeld te geven en durf elkaar aan te spreken en elkaar te herinneren aan deze gedragsregels.

Materiaal
Het materiaal is eigendom van de vereniging. Ga ermee om alsof het van jezelf is. Gooi niet met materiaal, dat staat niet fraai, lokt vaak negatieve reacties uit en levert zelfs soms gevaarlijke situaties op. Bovendien gaat het materiaal langer mee als iedereen er zuinig op is. Na de training en thuiswedstrijden wordt het materiaal gezamenlijk opgeruimd.

Veld
Help mee het veld schoon houden en ruim je rommel op. Ook bij Storks blijft wel eens wat liggen. Dus raap ook zwerfafval even op en gooi het in de afvalbak; loop er niet met een boog omheen.

Kleding
Tijdens een wedstrijd wordt het wedstrijdtenue van Storks gedragen. Zorg dat het schoon en heel is. Het T-shirt en overshirt worden in de broek gedragen. Om de broek draagt iedereen een zwarte riem. Voor de jongens is een toque verplicht, ook tijdens de training. Tijdens de training draagt iedereen een lange (trainings)broek en een T-shirt met lange  of korte mouwen.

Training
Zorg dat je op tijd bent voor de training. Voor elke training geldt dat je je ruim van te voren bij je coach (en/ of trainer) afmeldt als je onverhoopt niet kunt komen. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een training. Concentratie tijdens de training: gedurende de training ben je als speler alleen met de training bezig en volg je de aanwijzingen van de coach/ trainer op.

Wedstrijden
Zorg dat je op tijd bent voor de warming-up en de wedstrijd. Voor elke wedstrijd geldt dat je je ruim van te voren bij je coach afmeldt als je onverhoopt niet kunt komen. Je benadeelt je team als je niet komt opdagen voor een wedstrijd.
Je gaat als team op en van het veld. Na thuiswedstrijden wordt gezamenlijk opgeruimd en verlaat je met je team het veld. Niemand vertrekt (eerder) zonder toestemming van de coach.
Concentratie tijdens de wedstrijd: gedurende de wedstrijd ben je als speler alleen met de wedstrijd bezig. Leer van spelsituaties, weet wanneer je aan slag bent, reserves ruimen de knuppels op, foutballen worden opgehaald, enz.
Je hebt tijdens de wedstrijd alleen met je teamgenoten contact, niet met anderen.
Aan de ouders het verzoek om niet – onnodig – de aandacht van de spelers, coaches, scoorders en scheidsrechters te vragen tijdens de wedstrijd.

Dug-out
Ben je niet aan slag, dan zit je rustig op de bank. Moedig je teamleden aan. Alleen degene die mag inslaan bevindt zich naast de dug-out.
Kort voor het begin van de wedstrijd krijg je gelegenheid om nog iets te eten en te drinken (bij voorkeur niet snoepen!). Daarna kun je niet meer naar de kantine om iets te halen! Tijdens de wedstrijd wordt er verder niet gegeten of gesnoept en alleen water/ sportdrank gedronken.
Het gebruik van iPods, mobiele telefoons etc. in het veld tijdens de training en wedstrijd is niet toegestaan. Deze staan dus uit of je laat ze thuis.
Laat de dug-out na afloop netjes achter!

Helpen
Storks kan bestaan dankzij de inzet van de leden en hun ouders. Houd je daarom aan de afspraken indien je bent ingedeeld / aangemeld voor activiteiten, zoals scheidsrechteren en optreden als bat boy. Voor ouders van jeugdleden geldt hetzelfde wat betreft verzorgen van vervoer e.d.

Kantine en kleedkamers
In de kantine gelden de regels zoals deze ook in de horeca gelden (art. 20 Drank- en Horecawet).
De kleedkamers worden netjes en schoon achtergelaten, afval in de daarvoor bestemde afvalbak gedeponeerd, kranen dicht, licht uit.

Roken
Storks is Rookvrije Sportvereniging

Fair play en ander gedrag
Het spel waar “slaan” mag. Anders dan tegen een bal, wordt slaan uiteraard niet getolereerd.
Bij Storks wordt tijdens de training en wedstrijden streng gelet op veiligheid en sportief gedrag. Immers, we spelen het spel omdat we honkballen en softballen leuk vinden.
Teleurstellingen verwerken is onderdeel van het spel. Het is logisch dat je soms emoties wilt uiten.

Houd wel rekening met elkaar en let op het volgende:

  • Vloeken en schelden tegen elkaar of op de tegenstander staan wij niet toe.
  • Er wordt niet gegooid met materiaal.
  • We blijven van elkaar af.
  • Onnodig hard spelen wordt ook door ons niet toegestaan.

Handhaving
Bij niet naleven van deze regels zullen er waarschuwingen worden uitgedeeld. Bij de jeugd zoeken we na 3 waarschuwingen we contact met de ouders om dit bij hen onder de aandacht te brengen en aan een oplossing te werken.
Het kader binnen Storks kun je altijd aanspreken op de (mede) handhaving van deze gedragsregels.

Stoere sport
Onze sport is stoer en leuk. Neem altijd je glimlach mee en maak er een gezellige dag van!

Start typing and press Enter to search