Silicon Storks niet opgewassen tegen L&D Amsterdam

 In Storks in de media, Topsport

De honkballers van Silicon Storks zijn ook zaterdagmiddag, onder het toeziend oog van tien geteste toeschouwers, in het tweede duel met L&D Amsterdam op het eigen Schapenatjesduin in Kijkduin er niet in geslaagd om punten af te snoepen van de Amsterdammers. Waren de bezoekers afgelopen donderdagavond in eigen huis al met 10-0 oppermachtig, nu pakten de bezoekers met een score van 7-1 de volle buit. Na vijf innings waren de gasten al zes maal over de Haagse thuisplaat gekomen waarbij drie homeruns genoteerd konden worden, twee van Delano Selassa en één van Emilson Haswell. De ploeg van coach Eugene Henson bracht in de achtste inning de score terug tot 1-6 en in de negende en laatste inning bepaalden de Amsterdammers de eindstand op 1-7.

Voor de thuisploeg waren het achtereenvolgens Jayden Gonesh (3.0), Joel Martis (2.0) en Darryl Jamoena (4.0) die op de heuvel stonden waarbij Gonesh een score had van 32 strikes op 51 gegooide ballen, Martis 12 strikes op 24 gegooide ballen en Jamoena 29 strikes op 56 gegooide ballen.

De uitwedstrijd op de zondag van de eerste pinksterdag leverde opnieuw geen punten op. De Hagenaars keerden met een 11-2 nederlaag weer huiswaarts. In de 1e inning namen de Hagenaars nog wel een 0-1 voorsprong die ze tot de 4e inning vasthielden. Maar hierna bouwde de thuisploeg gestaag aan een ruimere voorsprong en eindigde de wedstrijd na negen innings in een 11-2 overwinning voor de Amsterdammers.

Als startend pitcher begon lefty Angela Nelmerson voor de ploeg van coach Eugene Henson op de Haagse heuvel en in de vier innings die hij gooide had hij een score van ruim 64% aan strikes dus daar kan de begeleiding van Storks zeker niet ontevreden over zijn. Hierna maakten Joel Martis, Obed Hernandez en Jairo Samboe  de wedstrijd op de heuvel vol en was de derde nederlaag in dit drieluik met de Amsterdammers een feit. Voor de komende week staat het drieluik met HCAW op het programma met de ontmoeting komende zaterdag in Kijkduin.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Fred Reuling

Recent Posts

Start typing and press Enter to search