Sfeer en succes gaan hand in hand

Voor Lennart Schoenmaker, assistent coach van het senior League Team Den Haag dat meedeed aan het NK Little League 2015, is het duidelijk: winnen gaat beter als je lol hebt onderling.

Let wel: iedere bal telt, iedere slag, iedere sprint. Om te winnen moet je op het scherpst van de snede spelen, goed anticiperen en continue alert blijven. Voor degenen die nog geen NK Little League hebben meegemaakt: er wordt gespeeld op een top locatie in Hoofddorp van de Pioneers, waar een paar duizend man op de tribune passen. Tijdens de openingsceremonie staan alle teams opgesteld op het hoofdveld. In 2015 werd het begin van het toernooi ingeluid door niemand minder dan de Amerikaanse ambassadeur: hij wierp de eerste bal. Uit de luidsprekers klonk afwisselend een enthousiaste stem en muziek.

 

Terugkijkend zegt Lennart dat hij bij een 0-6 achterstand zó graag wilde winnen dat de ontlading bij een zege van 7-6 enorm was. “Onvergetelijk” was de explosie van het team toen ze gewonnen hadden. Een ander soort spanning maakte zich weer meester van hem toen het even onduidelijk was of Team Den Haag de finale al dan niet had gehaald. Het bleek toen echt om iedere punt te gaan. “Door sterk verdedigend te spelen hebben ze zich in de race gehouden”.

 

Op de vraag of hij in een finaleplaats in 2016 gelooft, antwoordt hij meteen “absoluut”. “Met de juiste samenstelling, met talenten uit de regio, is een finaleplaats voor Team Den Haag haalbaar”. Lennart roept iedereen die in de senior leeftijdscategorie valt zich vooral aan te melden. Hij is er in ieder geval klaar voor om weer assistent coach te zijn en kijkt ernaar uit om met een enthousiaste groep spelers ervoor te gaan.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search