Overtuigend kampioen!

 In Topsport

De Hagenaars van Storks zijn zondag kampioen geworden op het tweede honkbalniveau van Nederland. Door de twee zeges van dit weekeinde op RCH-Pinguins is de Kijkduinse ploeg nog voor het slotweekeinde onbereikbaar geworden voor de concurrentie. De voorsprong op Orioles bedraagt acht punten zodat de Haagse ploeg zich met recht de beste van de Overgangsklasse mag noemen.

KNBSB algemeen directeur en tevens Haagse honkbal legende Bart Volkerijk voelde de titel voor Storks al aankomen en was zondag met de kampioensbeker naar Kijkduin afgereisd. Daarvoor hoefde de voormalig pitcher van ADO Lakers en het Nederlands team zijn kristalen bol niet te raadplegen, want de uitgangspositie van de Hagenaars was voorafgaand aan dit weekeinde al bijzonder gunstig. Zeker nadat hoofdcoach Aldric Dunlop en zijn mannen zaterdag de lastige uitwedstrijd bij RCH-Pinguins tot een goed einde hadden weten te brengen. De nummer drie van de competitie, die nog een theoretische kans had om de titel van Storks af te pikken, moest echter hun meerdere in de ploeg die met een 0-3 zege terugkeerde naar Den Haag.

Achtste inning
Doordat de nog enige overgebleven concurrent Orioles zaterdag ook won, moest Storks zondag de thuiswedstrijd tegen RCH-Pinguins winnen om zich te verzekeren van het kampioenschap. De verdediging van beide teams had zaterdag de overhand in het spannende duel, maar in de achtste inning wist de residentieploeg toch een bres in de defensie van de gasten te slaan. In de slotinning wisten de Hagenaars op het sportveld aan het Schapenatjesduin de nul te houden, waarna er een groot feest losbarstte.

Promotie?
Het kampioenschap van Storks is een fantastische teamprestatie. Toch een compliment aan enkele spelers in het bijzonder. Jurrian Koks en Martin Kram toonden zich op de heuvel van grote waarde en dat gold ook voor catcher Jurriaan Dijk, aangewezen slagman Boudewijn van Elswijk en de talenten Timo van Aanhout en Darryl Jamoena. Met 25 zeges en slechts vijf nederlagen bleek Storks dit seizoen veruit de beste ploeg van de Overgangsklasse, maar promotie naar de Hoofdklasse zit er desondanks niet in. De Haagse club heeft te kennen gegeven dat er afgezien wordt van het recht om te promoveren. Het risico dat de club daarmee loopt, wordt vooralsnog te groot geacht. Dat mag de Haagse feestvreugde om het kampioenschap echter niet drukken. Nadat algemeen directeur Bart Volkerijk de kampioensbeker had overhandigd, werd dit door de Kijkduinse ploeg op passende wijze gevierd.

Bericht verscheen eerder op Haagse Topsport
Tekst: Alex ‘t Lam

Recent Posts

Start typing and press Enter to search