Handhaving in eigen hand

 In Topsport

Juan Carlos Sulbaran was afgelopen weekend één uit verwijderd van een no-hitter, Silicon Storks heeft handhaving in eigen hand.

Op donderdagavond stond de Haagse slagploeg weer voor de moeilijke uitdaging om het international Lars Huijer lastig te maken. Namens Silicon Storks bood Nick Winkel goed weerstand. De eerste 5 innings wisselden beide teams nullen uit en stond het nog 0-0. In de 5e inning kwam er een kleine kink in de kabel. Met 1 uit kreeg Hoofddorp Pioniers de honken vol. Door een vier wijd en een honkslag konden zij twee punten scoren. Gijs Timmer kwam in relief en stopte het gevaar daar. Samen met Jurrian Koks stond hij verder niets meer toe. Helaas kon de slagploeg van Silicon Storks geen vat krijgen op Lars Huijer. Gino Gil, Quinlan de Windt, Philipp Brandl waren de enige die een honkslag wisten te slaan. 2-0 was dan ook de eindstand

Tekst loopt verder onder foto’s. Het hele album van Robert Bos staat hier.
Invalid slider ID or alias.

 

Zaterdag was een wedstrijd om snel te vergeten. De pitchingstaf had een collectieve off-day. Over 7 innings werden 19 punten toegestaan. De slagploeg kon dat niet rechtbreien. In de 6e inning wisten zij wel de nul van het scorebord af te halen, door een honkslag van Kris Morris. Hier kon Runai Coran op scoren.

Zondag moest Silicon Storks ervoor zorgen om een goede kans over te laten voor handhaving in het laatste weekend. Met Juan Carlos Sulbaran op de heuvel was Silicon Storks vol zelfvertrouwen. In de eerste 6 innings was de Haagse slagploeg vaak dreigend, maar kon steeds net niet doordrukken. Juan Carlos Sulbaran deed zijn werk en hield de Hoofddorpers ook puntloos. Hij stond zelfs geen honkslag toe. In de 7e inning wist Silicon Storks 3 keer te scoren op de reliever. Eduardo Guerra en Tyron de Windt begonnen de inning met honkslagen en konden scoren op een driehonkslag van Sergio Schoop. Hij kon weer scoren op een grondbal van Joost van den Bergh. In de 9e inning sloeg hij ook Quinlan de Windt over de thuisplaat met een honkslag. JC Sulbaran had nog steeds geen honkslag toegestaan. Na een grondbal, vier wijd, en een drie slag, moest hij met twee uit de eerste honkslag toestaan. Hierop kon er wel gescoord worden. Jurrian Koks kwam hierna op de heuvel om de wedstrijd op slot te gooien. Nadat er nog een punt scoorde was de eerste overwinning in de playdowns een feit.

DSS heeft zich inmiddels al veilig gespeeld, Hoofddorp Pioniers heeft 6 punten, Quick Amersfoort 4, en Silicon Storks 2. Silicon Storks moet de komende 3 wedstrijden tenminste 2 wedstrijden winnen om uitzicht te houden op directe handhaving in de Hoofdklasse.

Donderdag wordt de wedstrijd om 19.30 uur in Amersfoort, zaterdag om 14.30 uur in Kijkduin, en zondag om 14.00 uur weer in Amersfoort. Kom jullie team aanmoedigen!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search