Fastball Magazine in de winkel

 In Storks in de media, Vereniging

Fastball Magazine ligt in de winkel. In deze editie vind je een uitgebreide Storks special.

In het interview met Silicon Storks coach Aldric Dunlop laat hij weten dat de spelers geen kanonnenvoer zullen zijn. “Wij gaan echt honkbal spelen, werpers zullen hun beste bal op onze slagmensen moeten gooien.” Speler Joost van den Bergh, die als pupil bij Storks begon en vorig jaar voor het eerst met Heren 1 speelde kijkt er naar uit om in de Hoofdklasse uit te komen: “Met alles wat ik heb geleerd denk ik dat ik het niveau wel aan kan. (…) Het worden wel zware wedstrijden en tegelijkertijd is het vet om tegen voorbeelden als Dwayne Kemp te spelen. Maar ik ben er, mede dankzij Tsunami, klaar voor om het gevecht aan te gaan.”

Verder een dubbelinterview met pitcher Renooij en catcher Bodaan die in de gouden jaren 1967-1979 in het Storks Hoofdklasseteam speelden. In die gloriejaren bestond de ploeg uit grote namen. Hudson John, Simon Arrindell, Bobo Echobardo (Bodaan: “Als hij wilde gooide hij me zo omver, wat een kracht had hij als pitcher.”), Roy van den Dungen Gronovius en Win Remmerswaal, die in 1975 naar de Boston Red Sox vertrok. In 1970 kwamen zes Storks-spelers, onder wie Bodaan en Renooij, namens Nederland uit op het eerste WK in Colombia.

Volgens Quinlan de Windt heeft het succes van de grote jeugdafdeling te maken met het karakter van de club. “We geven iedereen een warm welkom, staan bekend als een echte familievereniging. Je wordt bij ons meteen opgenomen in de groep. Zoiets spreekt veel mensen aan.”

Ronald van Wijk valt met zijn neus in de boter. Niet alleen is hij recent gekozen als voorzitter van een nieuwe hoofdklasser, maar Van Wijk en de overige bestuursleden kunnen ook bouwen aan een mooie toekomst. (…) Het sportpark in Kijkduin stond op de nominatie om voor woningbouw plaats te maken, maar dat plan lijkt van de baan. “Het ideale plaatje zou zijn: blijven op de huidige locatie, verlichting aanbrengen en een eigen sporthal voor wintertrainingen op het terrein neerzetten”, zegt Ton de Jager, bestuurslid sportzaken. “Hard nodig, want door het gebrek aan verlichting komen we grassprieten en gravel tekort. We zitten met circa 350 leden tegen de maximale capaciteit aan. Met verlichting, waardoor we langer kunnen spelen, kunnen we doorgroeien.”

Wil jij Fastball Magazine ook hebben? Neem dan nu een abonnement. Losse nummers zijn o.a. verkrijgbaar bij de Tabacotiek in de Loosduinse Hoofdstraat of bij één van de andere verkooppunten.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search