Dank aan sterrencoaches

 In Teams, Topsport

Silicon Dames Softbal 1 sloot vandaag het seizoen af met twee klinkende overwinningen op DSS. Het team had zich eerder al verzekerd van handhaving in de 1e klasse. Maar het was vandaag niet alleen deze sportieve prestatie die om aandacht vroeg, Het was ook de laatste wedstrijd van coaches Jolanda Droog en Ivo Weis die na tien jaar hun indrukwekkende coachcarrière bij Storks afsluiten.

Storks koos in 2016, samen met de coaches en het team, voor een avontuur door de toenmalige Topklasse Cadetten uit te laten komen als uitzonderlijk jong 1e damesteam. Ivo en Jolanda hadden het team al vanaf de pupillenleeftijd begeleid en ontwikkeld.

Het afscheid ging gepaard met een lach maar ook met een traan. De dames speelden deze laatste wedstrijd in een aangepast wedstrijdtenue. Na afloop werden twee door alle speelsters gesigneerde exemplaren aan Ivo en Jolanda uitgereikt. Het bestuur bedankte hen namens de vereniging met een beeldje dat een sterrenteam symboliseert. En de ouders overhandigden een dinercheque.

Ook de verdiensten van anderen zijn niet onopgemerkt gebleven: Laura van den Berg, Wim Droog en Minke Buiteman werden bedankt voor hun belangrijke rol. Verder keren vier speelsters volgend jaar niet terug: Lorraine van Yperen, Noa van Schie, Channah Stolk en Marusha Fehling.

De Softbal TC is inmiddels al een tijdje bezig om de coaching in 2018 in te vullen.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search