Aspiranten winnen Baseball Classic

 In Jeugd

Het weekend van 18 en 19 augustus speelde Storks Aspiranten 1 ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft het internationale toernooi van Alphians. Tegenstand kwam van de U16 teams van Redipuglia Rangers (Italië) en een mixed team van Ierland en Alphians. Vanwege de vakantie van enkele basisspelers hadden we versterking van Ivan, Kaj en Algernon – thx guys! Na een stroeve start op dag 1 eindigden de jongens op de eerste plaats met 3 gewonnen en 1 verloren wedstrijd. Aan slag zat het beide dagen wel goed, met als hoogtepunten de individuele prijs voor Joshua als beste slagman van het toernooi (.800 gemiddelde) en een mooie 3-run homerun van Shaquil in game 3.

De tekst loopt door onder de foto’s. Meer foto’s staan op de eigen Facebookpagina van Storks Aspiranten 1

Invalid slider ID or alias.

 

Zaterdag kende een lastig begin met in game 1 een 1-8 verlies tegen de Rangers. In de allereerste slagbeurt van het toernooi verrekte Reyo iets, waardoor hij strompelend het veld moest verlaten. Ook de pitchers hadden kort na de vakantie moeite om de zone te vinden. Lichtpuntjes waren de honkslagen van Algernon, Casper en Kilian. Game 2 tegen Ierland/Alphians eindigde na maar liefst 13 hits in een 16-12 overwinning voor Storks. 10 van de 11 Storkies droegen bij aan dit slagfeest: Lucas, Kaj en Algernon sloegen er twee en Joshua, Fregin (eerst switch-hit!), Algernon en Shaquil sloegen doubles. In het veld draaiden Joshua, Algernon en Lucas een fraai 6-4-3 dubbelspel meteen in de eerste inning.

De zondag begon met een rematch tegen Ierland/Alphians. Shaquil sloeg 3 uit 3 (homerun, double, single) en bracht 4 van de 9 punten binnen: 9-5. Casper en Hunter verdeelden de taken op de heuvel en hoewel ze 10 honkslagen moesten toestaan, kwamen ze er met 6 keer drieslag en 4 keer 4-wijd en goed veldspel van het team goed uit. Aan slag produceerde Storks weer 13 hits. Naast Shaquil waren Joshua (2 doubles), Lucas (2 singles) en Casper (triple!) goed bezig. Bij Alphians/Ierland sloegen Joppe en Victor, de Haagse Little League teammates, de helft van de productie bij elkaar.

In Game 4 stonden Storks en de Italiaanse Rangers, allebei met 2 gewonnen 1 verloren, tegenover elkaar – een echte finale dus. Storks was helemaal warm gedraaid en speelden heel anders dan de vorige dag, zozeer zelfs dat de Italianen zich afvroegen of we onze betere tweelingbroers hadden gestuurd … De wedstrijd kreeg een einde dat een finale verdient: bij 6-6 in de tweede helft van de vierde inning sloeg Lucas met een walk-off double Joshua binnen voor het winnende punt. Beide slagploegen waren goed op dreef. Nadat de Rangers op het sterke werpen van Kaj drie runs hadden weten te scoren in de eerste inning nam Storks direct de leiding weer over na achtereenvolgens een vrije loop van Sem, die werd binnengeslagen door een double van Kilian, die werd binnengeslagen door Fregin, die opschoof naar twee en drie na een Italiaanse vangfout op een pop-up van Kaj en een vrije loop van Ivan. Op een grondbal van Casper  kwam Fregin binnen en ging Ivan uit op 2 en de sac-fly van Joshua bracht Kaj over de plaat: 4-3. In de tweede inning liep Storks verder uit na honkslagen van Algernon en Kilian (double), maar in de eerste helft van de derde inning trokken de Rangers de stand gelijk na een 3-run homerun. Shaquil nam het werpen over van Kaj en werd winnende werper na 1.1 inning, waarin hij 1 honkslag moest toestaan, 1 vrije loop weggaf en drie slagmensen met drieslag aan de kant zette. In de tweede helft van de vierde inning scoorde Joshua het winnende punt na een honkslag, een gestolen honk en de verre klap van Lucas. Op naar de tweede helft van de competitie waarin Storks het drie keer tegen Twins, Pioniers en Vlaamse Liga opneemt in de poule om de plaatsen 5-8 in de eerste klasse.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search