door Seppe Keus, bestuurslid Accomodatie

Er gebeurt ongelooflijk veel op Storks. Zowel voor de schermen, maar zeker niet minder achter die schermen. Onze ‘Durmazonners’ en de Gemeente zijn weer keihard in de weer geweest. Op deze pagina tref je een uitgebreid overzicht van de werkzaamheden én een oproep voor hulp: een overzichtelijke klussenlijst

Kleedkamers en kantine zijn opgeknapt

 • De kleedkamers zijn van binnen- en buiten in de Storks kleuren geschilderd. Daarnaast zijn ze ook zo vriendelijk geweest om de kantine van buiten te schilderen
 • Het laatste gedeelte is het rode dak van de bestuurskamer welke binnenkort aan de beurt is. Vooraf heeft Durmazon ( Bart en Wim) de reparatie aan het gestolen loodslabben eerst moeten herstellen en zijn de trespa-platen netjes schoon gespoten met dank aan fa. Vd Bergh
 • Durmazon ( Bart) heeft tijdens de werkzaamheden aan de kleedkamers zelf de buitenkant van het materiaalhok geschilderd
 • De heren (Martin en Kevin) van HB1 hebben het aanrechtblad in de keuken vervangen door een RVS type aanrecht. De Vaatwasser hebben zij op een nieuwe plek gezet.

Inbraak preventie

 • De timmerman van de gemeente heeft de deuren van de hoofdingang kantine voorzien van inbraak schanieren en een gedeelte van de deurpost ( verrot) vervangen.

Dak kantine en kleedkamers hersteld

 • Op het dak zijn de lekkages en doorgezakt dak bij de entree door fa. vd Bergh gerepareerd ( verzekeringswerk)
 • Durmazon  heeft 6 nieuwe lichtkoepels ( lekkage) gemonteerd. Bij de schoonmaak van het rode dak is tevens het dak van de Serre schoongespoten. De opslagruimte achter de kantine (serre) is opgeruimd, rotzooi is afgevoerd.

Riool schoon gespoten

Bij het afgelopen noodweer is onze keuken via de afvoerputje ( laagste punt) volgelopen met hemelwater. Rioolservice De Lange heeft ons rioolsysteem schoongespoten zodat alles weer netjes wegstroomt naar de centrale rioolput bij de hoofdingang.

Diversen

 • Eneco heeft slimme meters gemonteerd
 • De app van de CV werkt weer op afstand
 • De CV heeft zijn jaarlijkse onderhoud gehad
 • Nieuwe router is door Jur Dijk in de kantine geïnstalleerd.

Oude Bestuurskamer

Er is een begin gemaakt met de schoonmaak van de bestuurskamer. De grote tafel en de stoelen moeten nog naar beneden worden gebracht. De tafel komt bij het uitgeefluik van de kantine te staan: “Stamtafel Storks”. Veel van de opslag betreft ook de historie van Storks en vele administratieve ordners. Deze zullen eerst moeten worden uitgezocht voordat er besloten wordt tot vernietiging. Een optie zou zijn om te scannen? De andere feestspullen en artikelen moet worden bekeken wat er van weg kan. Het computerhok is door Jur Dijk al nagelopen en zodra de afgesloten kamer in de kantine gereed is, dan verhuist de computer en toebehoren naar beneden.

Als de oude bestuurskamer leeg is dan wordt er bekeken wat er met deze ruimte wordt gedaan. Gaan wij de afscheidingsmuur weghalen? Waarvoor gaan wij de ruimte gebruiken?

Beneden staan er nu diverse nieuwe gebruikte afsluitbare metalen kasten waarin wij o.a. de historie van Storks kunnen opslaan.

De kast met de scheidsrechter spullen wordt vervangen en de oude afgevoerd. De kast boven van Jeugdkamp (hangslot/ sleutel bij Roos) wordt ook afgevoerd. De spullen daarin krijgen een nieuw onderkomen.

Mijn oproep luidt als volgt:

Naast Durmazon zoek ik vrijwilligers welke zich bij mij kunnen aanmelden voor diverse werkzaamheden welke nog op ons to do list staan. Mail mij en geef aan waar jouw voorkeur naar uit gaat? Materiaalkosten worden door ons vergoedt.

Alle handjes zijn welkom. Ook bij ondersteuning van onze heren van Durmazon.

To do list:

 1. Houten steiger banken voor de kantine opknappen!
 2. Regelmatig schoonvegen rondom de kantine! Zwerfvuil op het terrein verwijderen.
 3. Regelmatig Serre van binnen aanvegen en de ramen zemen.
 4. Bestuurskamer opruimen, oude spullen afvoeren (team samenstellen).
 5. Led verlichting in keuken aanbrengen. Slimme tijdschakelaar monteren.
 6. Verlichting in kantine nalopen, waar nodig door Led vervangen.
 7. Ramen zemen in de kantine / entreehal.
 8. Defecte ramen (2 stuks) vervangen. Sponsor?
 9. Bovenrand waar de bekers staan schoonmaken.
 10. Vitrine kasten, van binnen schoonmaken en bekers poetsen.
 11. Stoelen en tafels in de kantine nalopen waar nodig de schroeven aandraaien. Kapotte stoelen verwijderen.
 12. Regelmatig de buitenstoelen schoonmaken.
 13. Afvoeren van oude metalen kasten. Herinrichting nieuwe kasten.
 14. Tribune HB1 schoonmaken. Afvoeren van stapels stenen en zand.
 15. Geiser in keuken vervangen door boiler (actie Youri).
 16. Kraantje in damestoilet vervangen.
 17. Regenpijpen kantine en kleedkamers vervangen nadat de afvoer in de grond eerst is gecontroleerd.
 18. Scannen van belangrijke documenten Storks en zo opslaan dat het voor een ieder van het bestuur vindbaar is.

Start typing and press Enter to search