In KNBSB, Storks in de media, Topsport

8 MEI 2021 Door: Rogier van Zon

Twee dagen na de eerste seizoenszege van Silicon Storks is de Haagse ploeg er in het tweede duel tegen Twins Oosterhout niet in geslaagd om die prestatie een vervolg te geven. Op Sportpark Kijkduin-Schapenatjesduin kwamen de honkballers van Silicon Storks er op het pitchen van de Japanse troef Taisei Nakamura lang niet aan te pas. Met 4-11 pakte Twins Oosterhout zijn tweede zege van dit seizoen.

Voor de start van het seizoen sloot de Oosterhoutse hoofdklasser een overeenkomst met Ibaraki Astro Planets. Door die overeenkomst vaardigt deze Japanse profclub uit de Baseball Challenge League elk jaar twee spelers af naar de Nederlandse club. Dit jaar zijn dat dus pitchers Taisei Nakamura en Shunta Oba.

De 20-jarige Nakamura maakte zijn debuut in de hoofdklasse vorig week zaterdag. Hij gooide toen zes sterke innings, maar kon zijn nieuwe ploeg niet behoeden voor een 4-5 nederlaag tegen HCAW. Vandaag bleek de talentvolle Japanse pitcher opnieuw waardevol. Nakamura (6-0-3-1 in 6 innings) nam voor Twins Oosterhout een no-hitter mee de zesde inning in.

Eerste honkslag

Het duurde mede daardoor tot de vijfde inning voordat de eerste honkslag van de wedstrijd werd geslagen. Op dat moment had Twins Oosterhout al wel een 0-1 voorsprong genomen. Shurman Marlin had na vier wijd, een gestolen honk, een doorgeschoten bal en een veldfout de score in de tweede inning geopend. In de vijfde inning opende Tyson Quolas (3 uit 3) met één van zijn tweehonkslagen van de dag een rally die nog eens drie punten opleverde.

Via twee runs in de achtste en vijf punten in de negende inning liepen de bezoekers uit naar 2-11. Tweehonkslagen op rij van Renaigel Martis en Joel Hernandez en later hits op rij van Brendly Martina en Joran Berkhout verkleinden dat verschil voor Storks in de laatste slagbeurt nog wel tot 4-11, maar de overwinning kwam voor Twins Oosterhout geen enkel moment meer in gevaar.

Silicon Storks – Twins Oosterhout: 4-11 | boxscore

Recent Posts

Start typing and press Enter to search