Toernooiweekend voor eerste teams

 In Topsport

Afgelopen weekend openden zowel Dames 1 als Silicon Heren 1 seizoen 2019 met eigen toernooien. De Dames hadden voor hun Storks Lookhill Ladies Softball Cup internationale tegenstand uit België (Beveren Lions). Ook DSS2 en Almere ’90 waren van de partij. De Storks Dames hielden knap stand in dit veld en wisten het toernooi op zondag op hun naam te schrijven. Die gaan met zelfvertrouwen het seizoen in!

 

De North Sea Cup van de Silicon Heren werd geopend door het nieuw benoemde Storks Lid van Verdienste, Wim Droog. De familie Droog is één van de bekendste ‘oude’ Storks families met maar liefst 3 generaties honk- en softballers.Wim is tegenwoordig coach van Heren 2 en actief als lid van de Durmazon onderhoudsploeg. De eerste worp werd door Wim gegooid op kleinzoon Floyd (Aspiranten 1).

De mannen van Silicon Storks 1 en van Storks 2 bleken tijdens hun toernooi een maatje te klein voor het Overgangsklasseteam van Amsterdam Pirates. Het was een belangrijke opmaat naar de start van de competitie, deze week. Op donderdag en komend weekend ontmoeten we de Hoofdklasser van Pirates, L&D Amsterdam. De eerste thuiswedstrijd wordt op zaterdag 6 april om 14:00 uur gespeeld aan het Schapenatjesduin.

De selectie van Silicon Storks wordt waarschijnlijk in juni verder uitgebreid. Jerry Randt is een 19-jarige catcher en infielder. Deze op Curaçao geboren speler komt nu, net als oud Storks speler Kendrick Delima, uit voor de North Central Missouri College in de V.S.. Waarschijnlijk zullen ze allebei deel uit gaan maken van de ploeg van coach Youri Visser.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search