Selectie flink vernieuwd

 In Topsport, Uitgelicht

Uit het AD van vandaag:

Storks heeft zijn selectie flink door elkaar geschud. De Haagse honkbalclub heeft van tien spelers afscheid genomen. Acht honkballers komen daarvoor terug.

Vorig seizoen was de samenstelling van de selectie een van de belangrijkste oorzaken van een rampseizoen, waarin bijna alles werd verloren en pas via de play-offs een plek in de hoofdklasse werd veiliggesteld. Botsende karakters en spelers die uit onvrede vertrokken, maakten van Storks geen (h)echt team. ,,De persoonlijkheden van het team passen nu beter bij elkaar”, vindt coach Youri Visser.

De Zevenhuizenaar is tevreden over de samenstelling. ,,Vergeleken met veel andere clubs komen we er niet slecht uit. Veel jongens in de hoofdklasse zijn gestopt, waardoor topteams andere hoofdklassers leeghalen. Die worden zwakker en daarom denk ik dat we meer gelijkwaardig met de onderste vier zijn.”

Catcher Milo Botman (EuroStars), binnenvelders Stephon Mohammed (Tsunami), Kevin Nieveld (DSS), Irvan Redan (was een jaar gestopt), Chris Langenkamp (tweede) en de buitenvelders Roy Winkel (Orioles, broer van pitcher Nick) en de Amerikaan Philip Ortez (ex-ADO) zijn de versterkingen. De bedoeling is dat Ortez nog een Amerikaanse speler meeneemt of dat er een andere buitenlander komt. De pitching-staf is uitgebreid met David van Heiningen uit Sint Maarten, die vorig seizoen in de Franse hoofdklasse en voor het Franse nationale team speelde.

Runai Coran (DSS) en Tijani Dunlop zijn vertrokken. Quinlan en Tyron de Windt, Ricky Voorn, Philip Brandl, Gino Gil, Kenny George en Sem Petit zijn gestopt of gaan lager spelen, terwijl Juan Carlos Sulbaran een profcontract in de Verenigde Staten nastreeft.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search