Promotie naar hoofdklasse

 In Storks in de media, Topsport

Storks is na 37 seizoenen weer terug op het hoogste honkbalniveau van Nederland. Met een 5-2 overwinning op Onze Gezellen dwong Storks promotie naar de hoofdklasse af.

De historische wedstrijd in Kijkduin kende een voortvarend begin, maar dan wel van Onze Gezellen. De Haarlemmers kwamen in de eerste inning op voorsprong door een homerun. Storks hield echter het hoofd koel en kwam in de tweede inning op gelijke hoogte. De ploeg van coach Aldric Dunlop forceerde de beslissing in de vijfde slagbeurt. Routinier Boudewijn van Elswijk sloeg met zijn tweehonkslag Quinlan de Windt en Jurriaan Dijk over de thuisplaat. Van Elswijk kon vervolgens scoren op een hit van Niels Weis. Met een 4-1 voorsprong kwam Storks niet meer in gevaar, mede door het sterke optreden van startend werper Jurrian Koks en relief pitcher Martin Kram. Uiteindelijk scoorden beide ploegen nog eenmaal; dat bracht de eindstand op 5-2.

AD/Haagsche Courant maandag 18 september

In 2018 neemt Storks het in de hoofdklasse op tegen Neptunus, Amsterdam Pirates, Hoofddorp Pioniers, HCAW, DSS, Twins en Quick Amersfoort.

Historie Storks in de hoofdklasse
In het verleden kwam Storks negen seizoenen uit in de hoofdklasse: in de periode 1967-1973 op het toenmalige Sportpark Escamp III, in 1975 en in 1979 aan het Schapenatjesduin. In 1967 was Storks de eerste Haagse honkbalclub die op het hoogste niveau acteerde. In 1970 kende Storks met een tweede plaats in de hoogste honkbalafdeling het beste seizoen. Storks speelde in zijn 65-jarige bestaan in totaal 237 wedstrijden in de hoofdklasse.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search