Juniors Bears winnen NK Little League

 In Jeugd, NK Little League

De Juniors Bears winnen het NK Little League en vertegenwoordigen Nederland op het Europees Kampioenschap in Polen. De Haagse honkbalervaringen op een rijtje:

Het Pinksterweekend was het zover: vier Haagse teams speelden mee in het nationale Little League toernooi. En ze deden het super! De Little Bears speelden met Leandro, Pepijn en Jamiël in het team en Wilfredo en Tuncay als coaches. Ze haalden net de halve finale niet, maar ze waren het enige team dat Amsterdam, dat kampioen werd, knap op een gelijkspel wist te houden (5-5).

De Intermediates haalden de finale wel. Het team met Quinn, Tye en Ruben had zaterdag een heel lange dag met rain delays en een wedstrijd die verplaatst werd van Almere naar Huizen. Ze eindigen als eerste in de poule en mochten de finale spelen – ook tegen Amsterdam. Dat had zoveel krachten gekost dat ze er in de finale helaas niet aan te pas kwamen. De line-up van Amsterdam met flink wat Academy-spelers was te sterk voor de Intermediate Bears: 0-7.

De Juniors Bears, gecoacht door Larry, stegen dit toernooi boven zichzelf uit. In de eerste speelrondes van het team met Hunter, Casper, Kilian, Steijn en Shaquil lieten ze zien dat ze tot een (h)echt team waren gegroeid. South-East Sharks, Valley Hitters, Brabant United en Rotterdam werden met ruime cijfers verslagen. De halve finale tegen de Eastern Athletics was al een stuk spannender en de finale tegen – opnieuw – Brabant United was een thriller waarin The Hague Bears eerst achter kwam met 1-0, maar uiteindelijk toch met een 3-1 zege en de beker naar huis gingen. Van 29 juni tot en met 6 juli vertegenwoordigen ze Nederland op EK in Kutno, Polen. Ze kunnen nog wel wat (financiële) hulp gebruiken voor hun reis! Doneren kan via FB inzamelings actie

De Seniors, die werden gecaocht door Ricky en Jorrit, waren oppermachtig op een door regen geplaagde eerste dag. Het team met Djordy, Lucas, Sem, Maximus, Fregin en Joshua versloeg Noord en South East Sharks met klinkende cijfers en ook tegen de sterke teams van Amsterdam en Rotterdam op zondag hielden ze goed stand. In de halve finale, opnieuw tegen Rotterdam (eigenlijk: Unicorns) stond The Hague, dat fanatiek werd aangemoedigd, lange tijd voor en was er kans op een grote stunt. Uiteindelijk wisten de Rotterdammers, die ook het toernooi wonnen, nipt met 3-2 te winnen.

Meer foto’s van de Juniors vind je op de facebook pagina van het team, The Hague Bears, en op Nederlands kampioen Little League juniors 2019 en @thehaguebearsjuniors2019

Recent Posts

Start typing and press Enter to search