Hardball City Cup naar Storks & Friends

 In Jeugd

In de laatste week voor de zomervakantie, van 16 tot en met 19 juli, speelde Storks als afsluiting van de eerste seizoenshelft een internationaal toernooi in Marl, Duitsland. Andere deelnemers waren de nationale teams U15 van Zwitserland en Groot-Brittannië – die zich niet wisten te kwalificeren voor het EK -, Centaury Warszawa (Polen), North State Royals (regio Hamburg) en de Future Stars Academy. Omdat Djordy geselecteerd was voor het echte EK en Hunter al terug in de States was, hadden we versterking van Joppe, Kaj en Max – thanks friends! Elke dag één wedstrijd van zeven innings (of 2,5 uur) op seniorenafstand – het was een nieuwe ervaring, die het team glansrijk doorstond. Na een wat stroeve start op dag 1 eindigden de jongens op de eerste plaats met vier gewonnen wedstrijden en mochten ze de beker met de grote oren optillen!

Foto’s (credits John Robers en Anders Brodsjo)

De openingswedstrijd op dinsdagmiddag kende een stugge tegenstander. Tegen de North State Royals, een Noord-Duitse regioselectie, ging de score heen-en-weer, om uiteindelijk in 10-8 winst te eindigen. Nogal wat veldfouten op het grote, niet al te beste veld, konden gelukkig worden gecompenseerd door een paar stevige honkslagen (doubles van Ruben en Joppe), agressief honklopen (10 gestolen honken) en een sterke bullpen (Max, Shaquil, Casper en Kaj).

De wedstrijd op woensdag kende een zeer eenzijdig beeld: Centaury Warszawa was duidelijk een maatje te klein en het was met 23-3 na drie innings al weer afgelopen. Storks speelde voor het eerst in het nieuwe (of eigenlijk: oude) zwart-witte uit-tenue. Fregin en Kilian stonden op de heuvel samen drie punten toe, terwijl ze zeven keer drieslag gooiden. Dat de Polen wisten te scoren kwam wederom door wat foutjes en vier Poolse honkslagen. De Storkies profiteerden optimaal van de Poolse pitching (14 keer vierwijd) en sloegen zelf 11 hits, waaronder doubles van Sem, Joshua, Kaj en Joppe en ook nog een triple van Joshua (4-uit-5).

In de twee wedstrijden tegen de nationale teams van Zwitserland en Groot-Brittannië was het genieten voor de meegereisde fans. Op donderdag speelde het team echt een heel fijne wedstrijd tegen Zwitserland. Op de heuvel hield Kaj drie tweederde inning de nul ten koste van slechts twee hits, waarna Shaquil de wedstrijd uitgooide. Het veld was bijna foutloos en speelde een 1-2-3 derde inning, waarbij alle drie de nullen in aanmerking kwamen voor de play-of-the day. Eerst maakte Joshua op korte stop een schitterende diving catch op een line drive, daarna maakte Fregin met een outfield assist op het eerste honk een einde aan de illusie van de Zwitserse slagman die dacht dat hij een honkslag in het rechtsveld had geslagen en bij tot slot promoveerde Kilian op het eerste honk met een fijne stretch en een pick-up een onmogelijke aangooi in de grond tot de derde uit! De stand bleef daardoor 3-0 voor Storks. Daarna ging de Haagse slagmachine aan en op honkslagen van achtereenvolgens Ruben, Shaquil (double), Joppe (triple rechts tegen het hek), Sem, Joshua, Fregin (triple, midveld tegen het hek), Max (double, links tegen het hek), Casper, nog een keer Sem en Kilian, kwamen maar liefst 11 runs binnen. De laatste runs waren het resultaat van honkslagen van Maximus, Casper (triple) en een sac fly van Ruben.

De laatste wedstrijd op vrijdagochtend was Groot-Brittannië de tegenstander. Met Joppe op de heuvel was er voor de Britten, die ook nog ongeslagen waren, geen doorkomen aan: in drie tweederde inning wisten ze slechts eenmaal te scoren op één honkslag, waarbij hij maar liefst zes man met drieslag aan de kant zette. Nadat hij in de eerste inning ook het eerste punt had binnengeslagen met een triple kwamen de Storks’ bats vanaf de tweede inning goed los. Maar liefst 18 honkslagen (Joshua 4-uit-4, Tye 1-uit-1, Ruben 3-uit-5, Kilian en Maximus 2-uit-3, Joppe 2-uit-4 en Casper 2-uit-5), waaronder triples van Joppe en Casper, en 11 gestolen honken zorgden voor in totaal 13 punten. Dat Groot-Brittannië ook op het werpen van Casper verder niet tot scoren kwam was ook te danken aan Maximus, die vanachter de plaat twee Britten betrapte die het tweede honk wilden stelen. Eindstand 13-1: champagne en de beker voor Storks & friends!

Ook deze ervaring werd mede mogelijk gemaakt door begeleidende staf, meegereisde ouders & fans en onze sponsors – hartelijk dank! Na de zomerstop volgt de tweede helft van de competitie waarin Storks het in de play-offs voor het landskampioenschap het drie keer tegen Twins, Kinheim en Vlaamse Liga opneemt. Kom kijken – bijvoorbeeld op zaterdag 7 september, als we om 15 uur thuis spelen tegen Vlaamse Liga.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search