Cadetten naar 1e klasse met Silicon

Het grootste aantal speelsters van Dames 1 bestaat in 2016 uit de Topklasse Cadetten van 2015. ‘Een grote verrassing’ beaamt bestuurslid sportzaken Ton de Jager. ‘Maar na het raadplegen van de coaches en een aantal experts zijn we tot de conclusie gekomen dat de meeste van deze jonge dames nu al in staat zijn om goed in deze klasse mee te komen. Natuurlijk hadden we liever gezien dat ze nog een jaar langer konden groeien in de U20 klasse.’ Er zijn allerlei alternatieven onderzocht: Storks Dames 2 speelt nu 3e klasse. Dit team heeft echter niet de ambitie om dubbels te gaan spelen. Er is gesproken met de Blue Angels van André Prins over het gebruiken van de 1e klasse licentie van Storks. Daar is echter niets uit gekomen. Een duivels dilemma. Want wanneer Storks de positie in de 1e klasse opgeeft bestaat het risico dat er straks geen plek meer is voor de toptalenten waarin de afgelopen jaren zo veel is geïnvesteerd.

‘Aanvankelijk waren we helemaal niet enthousiast over het idee om de Cadetten nu al op dat hoge niveau uit te laten komen’, bevestigt coach Weis. ‘Het voelt geforceerd. Maar als je alles op een rijtje zet is dit de enige manier om continuïteit in het topsoftbal te krijgen. Ik denk ook wel dat het een kans is deze meiden naar een nog hoger niveau te tillen.’ De speelsters zien het wel zitten. Dat werd duidelijk tijdens hun teamavond: “Best wel spannend om tegen die teams met volwassenen uit te komen, maar  wel een echte uitdaging”.

Bestuurslid de Jager heeft nog wel andere zorgen: Storks heeft een nieuw U17 of aspirantenteam nodig om de aansluiting met de jeugd te behouden én we moeten nog kijken hoe we de coachingstaf gaan organiseren’. Overigens valt de definitieve keuze om in de 1e klasse uit te komen na de oefenwedstrijden. Er wordt rekening gehouden met een terugvalscenario wanneer dat echt een maatje te groot is.

Softbalsponsor Wouter Garot van Silicon heeft inmiddels te kennen gegeven het plan volledig te ondersteunen. Samen met hem wordt bekeken hoe het nieuwe Dames 1 het best kan worden ondersteund.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search