Geen paniek op Kijkduin

 In Topsport

Bij het begin van de zomerstop is Silicon Storks hekkensluiter van de competitie. Blessures – vooral bij de pitchers –  en fouten die op dit niveau genadeloos werden afgestraft maakten de reguliere competitie tot een pittige uitdaging voor het team en de coachingstaf. Het ergste blessureleed lijkt gelukkig geleden. Wel is werper JC Sulbaran na een zeer kort verblijf bij Storks vertrokken naar de Winnipeg Goldeyes (Americam Association independent league). Ook Aaron de Groot – die dit seizoen door een elleboogblessure nauwelijks aan pitchen toe kwam – en Kendrick Delima verruilen Storks na de zomerstop voor hun Amerikaanse droom. Ze gaan college honkbal spelen in Arizona en Missouri.

coach Dunlop

“We hadden hogere verwachtingen van onze prestaties in de Hoofdklasse”, zegt coach Aldric Dunlop. “We hebben behoorlijk wat tegenslag te verwerken gehad met blessures, met het opbouwen van het team en met ons spel. Toch blijven we positief. We  werken keihard aan ons doel om in de Hoofdklasse te handhaven. Het is nu vooral belangrijk om het team en de staf bij elkaar te houden en blessurevrij te blijven”.

Dat Silicon Storks afstevent op de degradatiepoule is onvermijdelijk: Glaskoning Twins, DSS en Quick Amersfoort strijden nog om een plek in de promotiepoule. Silicon Storks heeft 20 punten achterstand op deze 3 teams en nog 12 te spelen wedstrijden.

Bestuurslid de Jager

Er is geen sprake van paniek aan het Schapenatjesduin. Bestuurslid Sportzaken Ton de Jager, met jaren hoofdklasse-ervaring, heeft zijn zinnen juist gezet op die nacompetitie. “Mee komen  in de hoofdklasse kost tijd”, aldus Ton. “Na een geweldige rush in de Overgangsklasse, vorig jaar, waren de verwachtingen misschien wel wat hoog gespannen. En natuurlijk nemen de spanningen in het team toe als er niet genoeg gewonnen wordt. Maar ik zie ook dat er nieuwe ervaring aan de ploeg is toegevoegd. Voor mij is de reguliere competitie een investering in de toekomst. Ik ben er van overtuigd dat we in de nacompetitie als een stevige tegenstander gezien zullen worden.”

Op dinderdag 26 juli wordt de competitie voor Storks in Rotterdam hervat tegen L&D Amsterdam. De nacompetitie begint op 23 augustus. Alle support is welkom ėn nodig! Be there….

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search